Hvordan skal tilbygningen se ud? (3 typer)
Tilbygning
Du har besluttet dig for, at det nu er på tide, at den tilbygning, som du drømmer om, bliver til virkelighed! Nu kommer det næste store spørgsmål: Hvordan skal tilbygningen se ud?
Det er godt at gøre sig nogle tanker og idéer inden det første arkitektmøde, men det kan være svært for mange at overskue sådan et projekt, hvis man ikke har erfaring med det. Det første du kan gøre op med dig selv er, hvilken type af tilbygning, du kunne tænke dig. Det er nemlig sådan, at der overordnet set er tre typer tilbygninger, som vi typisk ser: tilbygninger i stil med det oprindelige hus, tilbygninger som kontrast til det oprindelige hus og tilbygninger der blander de to.
Tilbygning i stil med det oprindelige hus
Den første tilgang, som vi ser, er at man vælger en tilbygning, der designmæssigt stemmer overens med det udtryk, som dit hus allerede har. Når du vælger denne type tilbygning, vil vi fokusere på, at eksempelvis materialer, farver og tagtype er så tæt på det oprindelige hus som muligt. Denne slags tilbygninger vil fremstå som en naturlig forlængelse af dit hus, og vil ikke fjerne fokus fra det udtryk og den charme, som huset allerede har.
Her ser du et eksempel på en tilbygning, hvor vi designede den i samme stil som det allerede eksisterende hus. På denne måde kunne vi virkelig fremhæve husets historie, karakter og charme.
Ved nogle gamle murstenshuse kan det være svært at finde materialer, der helt passer til de originale, og derfor bør man gøre sig nogle andre overvejelser, når man bygger til gamle huse. Dette kan du læse mere om her.
Tilbygning som kontrast til det oprindelige hus
Den anden tilgang, som du kan benytte dig af, er tilbygningen som kontrast til det oprindelige hus. Her vil vores udgangspunkt altså være lidt mere eksperimenterende, og alt fra farver til materialer kan variere. Hvis du vælger denne type af tilbygning, vil din tilbygning virkelig komme i fokus udtryksmæssigt, men samtidig er det vigtigt, at den passer ind i helhedsbilledet.
Her ser du et eksempel på en tilbygning, der skiller sig ud fra det oprindelige hus samtidig med, at der altså er en rød tråd, der binder hele looket sammen. Både materialerne, stilen, farverne og taget er anderledes fra det oprindelige hus, og resultatet bliver en tilbygning, som der i den grad er fokuseret på, og som tilfører spænding og et moderne touch til det oprindelige hus.
Tilbygning der blander de to typer
En tredje måde, du kan gribe din tilbygnings udseende an på, er ved at finde en mellemvej mellem de to foregående typer. Her kan du eksempelvis vælge at gå med et udseende, hvor materialerne stemmer overens, mens looket er anderledes eller et udseende, hvor looket er det samme, men med anderledes materialer.
Her ser du et eksempel på en tilbygning, hvor den både står som en naturlig del af huset samtidig med, at den skiller sig ud på visse punkter. Vi får altså ikke fornemmelsen af en kontrast, men der er stadig et moderne touch.
Hvad kan du bruge arkitekten til?
Uanset hvilken type af tilbygningsstil, som du vælger, vil du i sidste ende stå med en tilbygning, der er helt unikt tilpasset dig og dine behov. Når du bygger til har du nemlig en helt unik mulighed for at præge dit hus - både i forhold til udseende og rumfordeling.
Arkitekten kan guide dig igennem alle byggeriets faser, holde styr på love og regler og hjælper dig med at vælge den løsning, der passer bedst til dig og dit hus.
Du skal ikke tøve med at kontakte os for en uforpligtende samtale! Vi er klar med masser af gode idéer, der kan opfylde dine husdrømme.