5 gode råd til at komme nemmere igennem din ombygning

Råd og vejledning

September 17, 2021

Det kan være hårdt at få lavet en ombygning på sit hus da det både tager tid, energi og masser af kræfter at få det hele til at hænge sammen. Men lad det ikke stoppe dig fra at kaste dig ud i byggedrømmen!

En ombygning kan virkelig forvandle ens bolig, og man vil i sidste ende nærmest altid værdsætte de mange timers arbejde man har lagt i det.

Det betyder dog ikke at processen på ingen måde kan gøres lidt nemmere! I denne artikel giver vi fem gode råd til hvordan du kan gøre hele byggeforløbet med en ombygning en smule nemmere for både dig selv og din familie.

Så læs med her og lad stressen over byggeriet aftage. Der er hjælp at hente, og vi står klar til at vejlede dig igennem hele processen.

 

1) Få styr på budgettet

Jo grundigere dit økonomiske budget er, jo bedre forberedt vil du være på byggeprojektet. Der vil dog altid være enkelte uforudsete udgifter eller ting man glemmer, så det er altid en god idé at lægge 20-30% ekstra oveni budgettet for at være på den sikre side.

Hellere stå med lidt ekstra kroner imellem fingrene til sidst i forløbet, end en oplevelse af at det hele faktisk blev meget dyrere end forventet.

Dårlig økonomisk planlægning kan blive en stor stressfaktor under et byggeforløb og er psykisk hårdt. Det kan dog undgås med god forberedelse.

 

2) Dan dig et overblik over hele projektet

Hvad er tidsplanen for ombygningen? Hvilke materialer skal du bruge og hvordan ser økonomien ud til det? Vi kan hjælpe med meget af de designmæssige og praktiske detaljer, men i sidste ende vil det være dig som står med de færdige skitser i hænderne.

Vi rådgiver og vejleder dig hellere end gerne, men som bygherre vil det være dig som er overhovedet for projektet. Det er derfor altid en god idé at sørge for at du har et godt overblik overprojektet inden du går i gang. Så forebygger du forsinkelser eller at det går i stå undervejs.

 

3) Overvej om I kan blive boende i huset mens det bygges om

Nogle familier vælger at blive boende i deres hus imens der laves ombygning på det. Andre flytter midlertidigt hjem til bedsteforældrene eller lejer et sted at bo imens byggeriet finder sted.

Det er meget forskellige hvad folk vælger at gøre, men vigtigt at man tænker over hvad man selv ville foretrække inden byggeriet går i gang.

Det kan være stressende at blive boende i et hus samtidig med at der laves en ombygning på det da hverdagen så pludselig bliver meget mere kompliceret end den plejer.

Kan man leve uden et køkken i den periode? Og kan man klare at bo midt i en masse byggerod?

Tænk altid over disse ting inden du tager nogle store beslutninger. Det kan gøre livet meget nemmere for jer alle sammen hvis I sætter jer ind i jeres midlertidige boligsituation inden I går i gang.

 

4) Vær tålmodig

Man kan ikke undgås små uforudsete komplikationer undervejs i byggeprocessen. Måske er en af håndværkerne blevet syge, eller måske er der forsinket leveringstid på nogle af materialerne.

Det er meget normalt at en ombygning bliver en smule forsinket, men situationen bliver kun værre hvis man bliver utålmodig og hidsig over det.

Hvis man presser håndværkerne eller på en anden måde forsøger at gøre op for forsinkelserne, risikerer man at der opstår fejl undervejs fordi der ikke bliver tid nok til at gøre et ordentligt stykke arbejde.

Lad derfor være med at stresse over de enkelte forsinkelser og forsøg så vidt som muligt at have en tålmodig tilgang til processen.

 

5) Nyd det!

Det er altid spændende at være del af et nyt byggeprojekt! Det er i sådan nogle tider at man får alvor kan være med til at skabe noget nyt, og det er derfor vigtigt at man også husker at nyde processen undervejs.

Det er hårdt at bygge om, men også en meget lærerig og underholdende proces så længe man prøver på at se de små bump langs vejen i et positivt lys.