En familie fra Storkøbenhavn havde længe drømt om at få lavet en ny udestue til deres bolig. I denne artikel kan du se de løsningsforslag vi udarbejdede til dem.
I denne case kan du læse om en familie fra Storkøbenhavn som ønskede at puste lidt nyt liv i en gammel tilbygning som længe havde været en del af deres bolig.
Den eksisterende tilbygning var både for lille og for aflukket fra husets have og terrasse, og de bad os derfor om hjælp til at udarbejde en løsning til dem som kunne løse de problemer. Familien havde brug for en tilbygning som både skabte en bedre kontakt imellem hus og have og samtidig gav dem lidt flere kvadratmeter at bevæge sig rundt på i hverdagen.
Familien købte vores pakkeløsning med fokus på Arkitektonisk Udvikling og vi udarbejdede tre efterfølgende visualiseringer og plantegninger til dem. Du kan se disse nedenunder.
Det første forslag tager udgangspunkt i et enkelt og minimalistisk udtryk. Tilbygningen er blevet lavet i lyst træ hvilket skaber en stærk kontrast til husets mørkerøde murstensfacade, og dette giver et meget stilet helhedsbillede.
Tilbygningens klassiske saddeltag har potentiale til at bruges som hems til et værelse på husets eksisterende 1. sal,og de slanke trælister giver den et let og elegant ydre.
Plantegningen viser hvordan tilbygningen skaber en rumlig opholdsstue som åbner op til husets sydside og dermed også haven. Den nye facade vil derudover kunne åbnes op med skydedøre i glas hvilket vil lukke en masse naturligt lys ind i boligen.
Den glidende overgang til terrassen kan ligeledes overdækkes med et sejl for at tilpasse den til vejrforholdene.
Det er dette designforslag som familien valgte at arbejde videre med.
Designforslag 1 opsummeret:
Forslag 2 viser et udtryk med mere asymmetri og kant. De kølige nuancer i zinktaget står i stor kontrast til det eksisterende hus hvilket får tilbygningen til at stå som en separat afdeling til resten af boligen.
De store skydedøre sikrer også her en masse naturligt lysindfald og god forbindelse til den udendørs terrasse.
I forslag 2 er der blevet lagt stor fokus på opbevaringsmulighederne. Indtegnede ovenlysvinduer sikrer en masse lys fra nord, og der er derudover sikret en god forbindelse imellem det eksisterende hus og tilbygningen, såvel som imellem tilbygningen og terrassen. Der er for eksempel mulighed for at lave overdæk i form af en markise.
Designforslag 2 opsummeret
I det tredje og sidste designforslag ses et forslag som er meget moderne og drager paralleller til funkis. Tilbygningen har fået et fladt tag, og dens diagonale facade skaber en dybde i helhedsbilledet.
Den lyse træbeklædning og tilbygningens lodrette ligner skaber også en facade med et meget rent og harmonisk udtryk, og tilbygningens farver komplimenterer den eksisterende terrasses mørkere træoverflade.
“Den diagonale væg skaber en dybde i facaden og understreger overgangen mellem terrasse,tilbygning og eksisterende bolig. Der dannes samtidigt et mere privat og beskyttet uderum på terrassen.” – Arkitekten
I plantegningen ses hvordan tilbygningen i forslag 3 er en smule mindre end i de andre forslag. Den diagonale væg ud til terrassen gør at opholdsrummet får lidt færre kvadratmeter, men samtidig spiller det godt sammen med terrassens eksisterende ”skæve” linjer og skaber et sammenhørende udtryk.
De diagonale linjer skaber også en spændende kontrast til husets eksisterende ligelinjer, og det giver boligen et meget moderne udtryk.
Designforslag 3 opsummeret: